Fuerteventura väder

Bra väder är det nästan alltid på Fuerteventura. Detta resmål passar dig som älskar sol och bad, men även dig som tycker om att aktivera dig eller sporta under din semester. Vill du öka dina chanser att uppleva trivsam väder, då bör du besöka Fuerteventura. Det kan blåsa en del på ön, men solen lyser nästan alltid. Denna kombination av vind och sol ger dig en mycket behaglig upplevelse, då det aldrig blir för varmt väder.

Väderprognos Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dag °C 20 21 21 22 23 25 27 27 27 26 24 21
Natt °C 14 14 15 25 16 18 20 20 20 19 17 15
Vatten °C 17 18 18 18 19 24 27 27 24 21 20 18
Fuerteventura väder

Bästa tiden på året att besöka Fuerteventura är mellan maj och oktober. Detta gäller framför allt om man vill sola och bada eller surfa. Under sommarmånaderna är det stora chanser för härligt väder. Spelar du golf kan du åka året runt, men många föredrar faktiskt vintermånaderna för detta ändamål då det inte blir för varmt.

Under vintermånaderna kan det ibland vara mulet och regnigt, men dagarna med sol och bra väder är ändå flest. Besöker du Fuerteventura under vintern kan du ändå bada, då medeltemperaturen i havet är densamma året runt; mellan 18 och 22 grader. Det kan däremot vara en god idé att ta med sig en vind- och regntät jacka samt bra skor eftersom regn- och åskoväder kan förekomma under vintern.

De flesta åker till Fuerteventura mellan december och februari, vilket kanske inte är så överraskande. Påsken är även en populär tidpunkt att besöka Fuerteventura på, vilket ofta bidrar till höjda priser på hotell och mat. Det positiva är att oavsett när du åker, är det mesta öppet eftersom det jämna klimatet på Fuerteventura lockar till sig turister året runt. Billigaste är det att åka mellan november och mitten av december.

Det rekommenderas att kolla upp den aktuella väderprognosen för väder och vind om du ska besöka Fuerteventura. Det finns alltid lokala prognoser vad gäller sol, vind, fuktighet och så vidare. Åker du till Fuerteventura för att surfa, kan det vara extra kul att besöka ön under augusti månad då världsmästerskapen i surfing hålls här varje år.