Gran Tarajal

Gran Tarajal är en av de största städerna på Fuerteventura. Staden ligger vackert vid floden Rio Gran Tarajal. Här finns det gott om mysiga, smala gränder som kantas av äkta, kanariska restauranger, kaféer, butiker och barer. Trots detta utbud, är staden en lugn semesterort där du har möjlighet att riktigt koppla av. Många besökare beskriver Gran Tarajal som en autentisk, genuin stad där du finner njutning i att bara beskåda de lokala fiskarna eller genom att promenera längs med hamnpromenaden.

Gran Tarajal på Fuerteventura

Vid den nya hamnen kan man prova på olika vattensporter. Tycker du om att fiska, är Gran Tarajal rätt resmål för dig. Här anordnas nämligen en stor internationell tävling i djuphavsfiske varje år i september.

För den som tycker om strandliv, erbjuder Gran Tarajal en stor sandstrand med exotisk, svart sand. Vattnet är oftast lugnt och passar därför bra om man reser med barn. I anslutning till stranden finns även praktiska duschar som du kan använda gratis, vilket rekommenderas då den svarta sanden har en benägenhet att klibba sig fast på kroppen.

I Gran Tarajal finns det en uppsjö av butiker och shoppingmöjligheter. Kom bara ihåg att planera in din shoppingtur på förmiddagen eftersom många butiker stänger på eftermiddagen, då butiksägarna tar siesta enligt spansk sed.

En av de vackraste områdena i centrum, är den romantiska fontänen med sex hästar som sprutar ut vatten ur munnen. Över fontänen svajar flera höga palmer som ger en behaglig skugga. Intill ligger även stadens kyrka som byggdes under 1900-talet.