Fakta

Det finns fler fakta om Fuerteventura som kan vara bra att veta innan du åker hit. Du kan resa till Fuerteventura året runt, men högsäsongen varar mellan oktober och april då vädret hemma i Sverige och övriga Europa inte är det bästa! Du flyger smidigt till ön på fem och en halv timme, och tidsskillnaden är bara en timme.

Fuerteventura fakta

Flyget landar på flygplatsen som ligger strax utanför Fuerteventuras huvudstad Puerto del Rosario. Från flygplatsen tar du dig sedan enkelt till de flesta semesterorter med busstransfer eller taxi. Det finns även möjligheter att hyra bil direkt på flygplatsen för den som önskar detta. Att hyra bil är att rekommendera då detta erbjuder många möjligheter att upptäcka ön på egen hand. För den som önskar åka med arrangerade utflykter, finns det givetvis ett stort antal sådana att välja mellan. Bland de populärare utflykterna hör exempelvis örundturen på Lanzarote.

På Fuerteventura betalar man med euro och priserna är generellt sett lägre än i Sverige. Ett enklare, tvåstjärnigt hotell kan till exempel kosta så lite som 170 kronor per natt och rum. Det officiella språket på Fuerteventura är spanska, men de som arbetar inom turism talar i regel begriplig engelska. Det kan dock vara en god idé att ta med en liten spansk parlör när du reser hit.

Fuerteventura är mest känt för fina och långa stränder, sin exotiska och vulkaniska natur och sina fantastiska möjligheter att golfa, dyka och surfa. Det finns även en rad andra aktiviteter du kan ägna dig åt under din semester på denna kanariska pärla. Dessa inkluderar bland annat tennis, vandring, aerobics och spabesök.