Nöjen

Surfing och dykning är några av de nöjen du kan roa dig med under ditt besök på Fuerteventura. Tack vare Fuerteventuras fantastiska kuster och goda väderförhållanden, passar just dessa aktiviteter perfekt att prova på under din semester på ön.

Surfing i Fuerteventura

Surfing

Tycker du att surfing är kul eller vill du prova det för en dag? På Fuerteventura finns många möjligheter att surfa. Hit kommer allt från professionella surfare till nybörjare varje år. Alldeles intill hotell Robinson i Jandia kan du prova på denna aktivitet. Här kan du hyra brädor, våtdräkter och allt annat du kan tänkas behöva när du ska ut och surfa. Att hyra en bräda kostar ungefär 20 euro i timmen. Samma företag erbjuder även seglarkurser.

Surfing är så pass populärt på Fuerteventura att det till och med anordnas renodlade läger för människor med detta intresse. Dessa är öppna under framför allt höst- och vintermånaderna då väderförhållandena är de bästa.

Dykning i Fuerteventura

Dykning

Är dykning din grej finns det flera dykcenter på Fuerteventura som både har dykarkurser och uthyrning av utrustning. Fuerteventura är en av Europas populäraste destinationer när det kommer till dykning. Detta beror dels på det varma, kristallklara vattnet året runt och dels på det rika växt- och djurlivet under havsytan.

Ett dykcenter på ön är bland annat Punta Amanay i Corralejo. Har du redan ett dykarcertifikat kostar ett dyk cirka 40 euro. Det blir billigare om du väljer att göra mer än en dykning. Har du inte ett dykarcertifikat sedan innan, kan du givetvis dyka ändå. Det kostar från cirka 75 euro och uppåt att prova på dykning på Fuerteventura.