Fuerteventura karta

På en karta ser man att Fuerteventura är avlångt formad med halvön Jandia i sydspetsen. Fuerteventura uppstod genom en rad olika vulkanutbrott för 20 miljoner år sedan och är idag en av de populäraste turistmålen i Europa. Det senaste vulkanutbrottet ägde rum för så mycket som 5000 år sedan. Än idag kan man dock besöka några områden på ön som fortfarande är täckta med svart lavasand. Dessa platser är exempelvis Chico, Montaña de la Arena samt Malpaís Grande.

Fuerteventura är den näst största kanariska ön, efter Teneriffa, och är drygt 1,660 km² stor till ytan. Den är belägen i Atlanten strax utanför Afrikas kust, vilket ger en exotisk känsla när man besöker ön. Utmärkt på en karta över Fuerteventura, är öns högsta punkt Pico de la Zarzaberget Jandia. Berget är hela 807 meter högt och bestämmer du dig för att bestiga toppen kan du se fram emot en dundrande utsikt över havet och stora delar av Fuerteventura.

Tittar man på en karta över Fuerteventura så ser man var den smalaste delen på ön är. Denna del kallas för Istmo de la Pared och är 5 km bred. Området fungerar som en avskiljare mellan Fuerteventuras norra del, Maxorata, och den sydvästra, Península de Jandía eller Jandiahalvön. På en karta hittar du den lilla ön Isla de Lobos strax norr om Fuerteventuras nordkust. Denna ö är ett välbesökt turistmål och passar utmärkt om du bland annat tycker om att vandra.

De populäraste turistorterna på Fuerteventura är vanligen utmärkta på en karta. Corralejo är en liten by som ligger på öns norra del. Här finner du vackra, guldfärgade sandbankar och långa stränder. På den sydvästra Jandiahalvön ligger flera av Fuerteventuras mest välbesökta turistmål. Här ligger bland annat Jandia stad samt Costa Calma. Strax utanför Fuerteventuras huvudstad Puerto del Rosario och inte långt från öns flygplats på östkusten, finner du Caleta de Fuste.