Puerto del Rosario

Fuerteventuras huvudstad heter Puerto del Rosario och har ca 18 000 invånare. Du hittar enkelt hit från flygplatsen, som bara ligger några kilometer bort.

Fuerteventura Puerto del Rosario

Puerto del Rosario blev allt betydelsefullare för handeln på ön och utnämndes 1860 till Fuerteventuras huvudstad, som tidigare var La Oliva. Puerto del Rosario är fortfarande mer utav en handels- och industristad och är inte så turistanpassad som de flesta andra orter på Fuerteventura. Inte långt från staden ligger resorten Caleta de Fuste där många spenderar sin semester, många brukar vanligtvis göra en dagsutflykt till Puerto del Rosario. I huvudstaden finns nämligen stora möjligheter till shopping. Restauranger och barer finns det givetvis även gott om.

Hamnen är den äldsta delen av Puerto del Rosario och härifrån slingrar sig mysiga små kanariska gränder in i staden. Nyligen renoverade man hamnens kaj, vilken numera inbjuder till trevliga promenader och kafébesök. I mitten av Puerto de Cabras hittar man en kyrka som är dedikerad till helgonet av Rosario.

En plats värd att besöka under din vistelse i Puerto del Rosario, är den forna exilen och poeten Miguel de Unamunos museum. Är du kulturintresserad rekommenderas även ett besök till Casa de la Cultura, som är ett kulturcenter där teaterpjäser, konserter och utställningar hålls. Det finns även planer på att bygga ett turistkvarter i staden, liksom en folkpark.

Sammanfattningsvis kan man säga att Puerto del Rosario håller på att få sig ett uppsving bland turister, genom att man ständigt försöker förnya och anpassa den gamla köpstaden till ett trevligt utflyktsmål.