El Cotillo

El Cotillo är perfekt för dig som längtar efter en lugn semester i en mysig liten fiskeby. Orten som ligger i Fuerteventura byggdes upp till minne av helgonet av Buen Viaje och detta namn har man målat på flera av klipporna i hamnen.

El Cotillo på Fuerteventura

El Cotillo ligger beläget på Fuerteventuras nordvästra kust och är en perfekt semesterort för den som söker lugnet, men ändå vill ha ett litet utbud av restauranger, barer och affärer. Det finns ett flertal olika boendealternativ, då man nyligen byggt nya hotell i El Cotillo. Detta har bland annat bidragit till att orten har fått sig ett uppsving bland turister på Furteventura.

Ett annat skäl varför så många besöker El Cotillo årligen är de fantastiska stränderna och lagunerna som ligger söder om staden. Vissa av dessa besöksmål ligger på gångavstånd, medan du behöver hyra en bil för att nå andra. En av de trevligaste stränderna i området kring El Cotillo är Playa del Castillo.

Beger du dig längre söderut, hittar du bland annat Playa del Ajibe de la Cueva och Playa del Aguila, vilka både är värda att besöka. Hit kommer även många vindsurfare då förhållandena för detta ändamål är perfekta. Men vågorna kan vara väldigt höga i området ibland, särskilt under vintertid, så det rekommenderas att du inte beger dig ut och simmar om det blåser allt för mycket eller om havet verkar oroligt.

Inte långt från centrum i El Cotillo hittar du fortet Fortaleza del Tostón. Detta byggdes under det sena 1700-talet i syfte att skrämma bort pirater och kan vara värt att besöka.