Stränder

Fuerteventuras stränder är några av de vackraste i Europa! Letar du efter sol och bad är det hit du ska resa. Med mer än 150 olika stränder, erbjuder Fuerteventura en uppsjö av badmöjligheter för alla smaker.

Fuerteventura stränder

En av fördelarna med stränderna på Fuerteventura är att havsvattnet håller ungefär samma temperatur, mellan 18 och 23 grader, året runt. Det kan dock blåsa en del längs med kusterna, men de större stränderna på ön har behjälpliga flaggor som visar hur pass badvänligt det är. Är flaggan grön eller vit betyder det att man kan bada, medan en gul flagga innebär att man ska ta det lugnt. Är flaggan röd bör man inte bada alls. Ytterligare en sak som kan vara bra att tänka på när du besöker en strand på Fuerteventura, är att havsytan pendlar mellan ebb och flod.

På Fuerteventura har flera sandstränder ljus sand, men då ön till viss del har vulkaniskt landskap, finns även flera stränder med exotisk, svart lavasand. En sådan strand hittar du exempelvis vid sydkusten intill Gran Tarajal. En av de populäraste stränderna på Fuerteventura är Playa de Sotaveto, som även kallas för ”smaragdstranden” tack vare sin skönhet. Denna sandstrand är hela tre mil lång och finns mellan Costa Calma och Morro Jable på öns sydöstra kust.

Vindarna på ön kan göra att solen inte upplevs som stark. Du rekommenderas ändå att smörja in dig väl med solskyddskräm under din semester på Fuerteventura. Många besökare begår misstaget att inte använda solskyddsfaktor, vilket ju oftast leder till att man bränner sig.

Vill du hitta en strand som ligger lite skymundan där du och ditt ressällskap vill vara ifred? På Fuerteventura finns stora möjligheter att hitta just en sådan strand! Med hjälp av en hyrbil kan du enkelt ta dig runt på ön och chansen att hitta en folktom strand är ganska stor.