Isla de Lobos

Paradisön Isla de Lobos hittar du tio minuter med färja utanför Corralejo i Fuerteventura. Denna ö är perfekt som en endagsutflykt, då man tar sig runt på bara några timmar.

Fuerteventura Isla de Lobos

Isla de Lobos är ett naturreservat, vilket betyder att vissa områden är avstängda för besökare i syfte att skydda växt- och djurliv. Floran på ön är nämligen mycket varierad med en del sällsynta arter. Det finns därför tydligt definierade promenadvägar där du får vandra under ditt besök på Isla de Lobos.

En av de vackraste platserna på Isla de Lobos är utsiktsplatsen uppe på berget Caldera de la Montana. Du måste dock gå 127 meter uppför berget, innan du får se den storslagna utsikten. Detta kan vara bra att veta, då branten i kombination med hettan kan vara överansträngande för vissa personer. Dessutom består marken av hård sten, så bra skor är ett måste om du ska bestiga berget. Väl uppe på toppen ser du både Corralejo och ön Lanzarote, liksom fina vyer av själva Isla de Lobos.

Fyren på Isla de Lobos är en annan sevärdhet, särskilt som den skänker lite skugga. Härifrån kan man också se Lanzarote och många uppskattar att bara sitta och beskåda de harmoniska vågorna slå in mot öns kust.

Sist men inte minst, när du besöker Isla de Lobos bör du framför allt tänka på att ha på dig ett par goda vandringsskor och kläder som skyddar mot solen. Och glöm inte att ha med dig mycket vatten, då det kan bli ganska hett under dagen.