Caleta de Fuste

Caleta de Fuste är det perfekta resmålet för barnfamiljen och en av de populäraste turistorterna på Fuerteventura. Du kommer enkelt hit direkt från flygplatsen och väl framme väntar den underbara, långgrunda sandstranden Playa de Castillo. Runt stranden reser sig en lång mur vilket skapar en lugn, vindstilla miljö med sakta inrullande havsvågor. På detta sätt lämpar sig Caleta de Fuste väldigt bra att besöka om du reser med mindre barn som inte kan simma.

Caleta de Fuste i Fuerteventura

Du tar dig enkelt fram i Caleta de Fuste genom att promenera på den långa huvudgatan mitt i staden. Låga byggnader med restauranger och barer kantar det mysiga stråket. Vill du bege dig utanför staden finns många möjligheter att hyra bil.

I Caleta de Fuste kan man besöka det äventyrliga fortet El Castillo. Under 1700-talet invaderade engelska sjörövare hela ön och efter detta byggde man fortet för att skydda sig mot eventuellt framtida attacker. I anslutning till fortet har man byggt hotellet Barceló Club Castillo.

Tycker du om att aktivera dig under din vistelse i Caleta de Fuste, finns flera dykskolor och andra vattenaktiviteter att roa dig med. Eller varför inte åka med i en u-båt som tar dig med på äventyr under havsytan? Ett nöje i sig är att bara promenera längs med kajen och upptäcka de fina båtarna som gästar hamnen. Tycker du om att spela golf, erbjuder Caleta de Fuste även detta i och med ortens nya golfbana. Intill denna anläggning hittar man också ett stort shoppingcenter som bland annat inhyser en biograf (filmerna visas på spanska) och en bowlinghall.

På kvällarna finns flera restauranger, barer och pubar att besöka för alla smaker i Caleta de Fuste. Det är inte ovanligt att man kan njuta av levande musik. Men generellt sett är Caleta de Fuste ingen partystad, utan passar barnfamiljer eller gäster som önskar en lugn semester.