Costa Calma

Costa Calma är semesterorten i Fuerteventura du ska besöka om du längtar efter sol och bad. Här börjar en tre mil lång sandstrand, som sedan sträcker sig ända ner till Jandiahalvöns södra spets. Costa Calma betyder ”lugn kust” på svenska och orten gör skäl för sitt namn. Här kan du koppla av på den sammetslena, gyllengula stranden medan du skådar några av de vindsurfare som varje år besöker området.

Costa Calma Fuerteventura

Om du själv vill vindsurfa, finns det flera möjligheter att göra detta i Costa Calma. Du kan även åka vattenskidor eller vattenskoter. Är du tennisintresserad, erbjuds flera fina tennisbanor. Under de ljumma kvällarna kan du besöka trevliga restauranger som finns i Costa Calma. Här bjuds du på äkta, kanariska maträtter som till exempel tortilla eller den kalla tomatsoppan gazpacho. Costa Calma är perfekt för dig som vill uppleva en lugn och stillsam semester, där nöjeslivet inte stör allt för mycket.

En positiv sak med Costa Calma är att landskapet är frodigt och grönt. Detta har man kunnat uppnå med hjälp av konstbevattning, eftersom Fuerteventura annars är ganska torrt. Men i Costa Calma finns mycket grönska, så du kan sitta under en palm i skuggan när det är som allra varmast under dagen.

Vill du uppleva någonting utanför Costa Calma, finns flera sevärdheter. Drygt en halv mil söderut hittar du en annan vacker strand med klart, turkosfärgat vatten som heter Sotaventos. Längs med denna strand har man byggt ett hotell, för den som önskar en mycket stillsam semester där det enda bruset utgörs av havets vågor.

Vi rekommenderar att ta en utflykt med hyrbil och upptäcka omgivningarna på egen hand. Landskapet runt om Costa Calma är vulkaniskt och otroligt vackert med sanddynor och skiftande jordnära färger. En del områden på Fuerteventura påminner faktiskt lite om ett månlandskap!