Los Molinos

Los Molinos är en lugn liten fiskeby på Fuerteventuras västra kust. Här finns vacker natur och vulkanisk miljö. Den lilla stranden i Los Molinos är väldigt speciell då sanden är hård, men samtidigt behaglig mot huden. Det finns inte så många turister i Los Molinos, utan här får man njuta av en stillsam och avkopplande semester.

Los Molinos på Fuerteventura

I centrum av Los Molinos hittar du ett mysigt museum där du kan lära dig om hur man levde förr på Fuerteventura. Här kan du även se en film om hur man gör den kanariska specialiteten ”gofio”, ett mycket populärt slags bröd gjort på majsmjöl.

Förutom museet i Los Molinos, är den vackra väderkvarnen ett annat populärt turistmål. Denna användes förr till att mala majs och för att göra ”gofio”. Mitt i staden finner du ett litet öppet kapell, format som en halvcirkel. Hit kommer lokalbefolkningen för att tillbe jungfru Maria som är avbildad som en staty.

Ytterligare en sevärdhet om du besöker Los Molinos, är dammen med samma namn som staden. Dammen byggdes av människor under 1940-talet i syfte att skapa dricksvatten. Idag innehåller vattnet dock för mycket saltvatten för att kunna drickas. Vägarna till dammen är ganska dåliga och därför tar du dig enklast till denna sevärdhet genom att gå.