Morro Jable

Semesterorten Morro Jable på sydkusten av Fuerteventuras södra halvö Jandia. Hit tar du dig enkelt med bil eller buss via en av Fuerteventuras huvudvägar.

Fuerteventura Morro Jable

Morro Jable är den gamla delen av staden Jandia. Jandia har alltså tillkommit som en modernare utbyggnad av Morro Jable och de två orterna hänger på så sätt samman. Väljer du att tillbringa din semester i det lugnare Morro Jable, har du alltså samtidigt tillgång till Jandias stora utbud av souvenirbutiker, restauranger, caféer och barer. Dessa hittar du på huvudgatan Avenida Saladar, som sträcker sig parallellt längs med den vackra kusten och binder samman Morro Jable och Jandia stad.

Om du tycker om att shoppa, rekommenderas ett besök till det stora shoppingcentret CC Cosmo. Ovasett om du besöker detta eller ej, kan det vara värt att lägga på minnet eftersom det flitigt används som en upphämtningsplats om man åker med en arrangerad utflykt.

Vill du besöka en strand under din semester i Morro Jable ligger Jandias strand inte långt därifrån. Vid den här stranden hittar du även halvöns vackra, vita fyr som är värd att se. Men förutom Jandias strand, finns det många andra stränder att besöka i området. Dessa hittar du framför allt mellan Morro Jable och den populära semesterorten Costa Calma.

Det finns ett flertal olika utflykter du kan göra under din vistelse i Morro Jable, både arrangerade och egna. Du kan till exempel spela golf, segla katamaran, snorkla, åka jet ski, djuphavsfiska eller dyka. För den som tycker om avkoppling under semestern finns ett spa att besöka där du kan få olika skönhets- och hälsobehandlingar.