Jandia

Jandia, Fuerteventura är resmålet för dig som verkligen längtar efter en semester med mycket sol och bad. Detta populära turistmål har bland annat en av Fuerteventuras vackraste stränder som är hela 3 mil lång. Här har du sällan problem med att hitta en ledig plats att sola på. Den är dessutom långgrund, vilket passar utmärkt om du reser med barn. Jandia lockar till sig många vindsurfare varje år. Detta beror dels på de perfekta väderförhållandena för denna sport och dels på att de årliga världsmästerskapen i surfing hålls här.

Fuerteventura Jandia

I centrum av Jandia finner du en hel del restauranger, barer, pubar och affärer. Här finns kort sagt alla faciliteter och bekvämligheter. Bakom Jandia reser sig det vackra berget Pico de Jandia som även är det högsta på Fuerteventura. Det är hela 807 meter högt och här kan du vandra på någon av alla de vandringsleder som finns runt om på berget. Väl uppe väntar en otrolig utsikt över havet och Jandia.

Ytterligare en sevärdhet är den lilla fiskebyn Morro Jable som ligger alldeles intill Jandia stad. Hit tar du dig smidigt genom att gå, vilket inte tar mer än en kvart. Morro Jable kan vara en fin kvällsutflykt att göra då det lilla samhället bjuder på genuina fisk- och skaldjursrestauranger.

Fyren vid stranden Playa Del Matorral i Morro Jable är även värt ett besök. Den fungerar i modern tid bland annat som en avskiljare mellan den delen av stranden där naturister badar och den delen av stranden där badkläder är vanligare. Välj själv vad som passar din smak, helt enkelt! Landskapet runt Morro Jable rekommenderas att upptäcka som en dagsutflykt om du bor i Jandia. Du behöver dock hyra en fyrhjulsdriven bil då vägarna kan vara ganska enkla. Naturen är mycket vacker och upplevs ofta som exotisk och vild av turister som tar sig hit.

Det finns flera olika boendealternativ i Jandia. Reser du med exempelvis Ving, kan du välja mellan allt från det enklare till det lyxigare hotellet. Sol Jandia Mar har små, enkla men mysiga lägenheter i Jandia. Vid stranden finner du det lyxiga hotellet Riu Palace Jandia.