Corralejo

Corralejo brukar beskrivas som ett semesterparadis och ett mecka för vindsurfare. Här kan du koppla av i en lugn och trevlig atmosfär, med faciliteter som både passar barnfamiljen och kompisgänget. Det är i grunden en liten fiskeby som har lyckats behålla sin charm, trots sin popularitet bland turister. Bland det mest uppskattade med orten är närheten till havet och stränderna.

Fuerteventura Corralejo

I den genuina hamnen samsas lokala fiskare med restauranger och besökare. Här kan du på morgnarna beskåda båtarna som kommer in efter en natts fiskande i Atlanten, medan du på kvällen kan njuta av samma fångst på någon av alla de fisk- och skaldjursrestauranger som finns. Förutom fisk rekommenderas den lokala specialiteten "cabrito", vilket är en mycket god och smakfullt tillagad rätt på getkött. Det finns även gott om tapasbarer där du kan avnjuta en mängd olika tapasrätter under en lång middag.

Corralejo erbjuder även ett av Fuerteventuras bästa nattliv. Det finns alla möjliga barer och klubbar; allt från rock-, blues- och jazzbarer till diskotek som har öppet långt in på småtimmarna. Trots detta stör inte nöjeslivet den som hellre vill sova. Kort sagt passar denna by de flesta!

Här finns flera äldre områden bevarade med låga hus och smala gränder. Här finns även ett helt bilfritt torg där barnen kan springa fritt, och affärer med lokalproducerade hantverk. För den som är ute efter mode, finns även ett flertal klädbutiker i Corralejo. En positiv sak är att du inte behöver inte stressa från stranden för att hinna fynda. Tack vare det varma klimatet och det lugna tempot på ön, har de flesta butiker öppet till mycket sent på kvällen. Du hinner till och med äta middag först, för att sedan lugnt gå och titta i butikerna!

Det finns tre mindre stränder som ligger inne i själva Corralejo. Förutom dessa, är den storslagna Las Dunas stranden väl värd att besöka. Denna strand ligger fem kilometer utanför byn, liksom nationalparken Las Dunas. Här finner du en hela tre mil lång kustremsa med strand efter strand. Du behöver alltså inte leta länge för att få uppleva sol och bad när du besöker Fuerteventura!

Det finns ett flertal olika boendealternativ i Corralejo. Reser du med exempelvis Ving, erbjuds deras nybyggda SunGarden Club Hotel Riu Oliva Beach Resort. Denna resort ligger strax utanför staden och erbjuder helpension tillsammans med de flesta faciliteter du i princip kan tänkas behöva. Reser du med barn finns även möjligheter till barnpassning genom deras barnklubb.